StoryEditor

U bivšoj policijskoj postaji otkrivena tajna plantaža marihuane vrijedna milijune

Piše D  /  07.07.2019., 06:07h

Veliku pljusku dobila je mančesterska policija nakon što se otkrilo da su drski kriminalci imali plantažu marihuane vrijednu milijun i pol funti u policijskoj stanici! Još poraznije po plavce je to što su ilegalni poljoprivrednici uspjeli pobjeći na vrijeme. Žetva je prošla – pretpostavlja se – jutro prije dolaska snaga reda u postaju, piše 100posto.

Inspektorov ured pun (ostataka) biljaka

Riječ je o objektu od kojeg je policija digla ruke. Zbog ušteda u proračunu zatvarane su postaje diljem zemlje, a ova u Oldhamu prodana je prije šest godina privatnom vlasniku. Uglavnom, cijelu zgradu napunili su stabljikama konoplje, procjenjuje s da je bilo zasađeno više od tisuću biljaka.

Umjesto biljaka, policija je zatekla tek zemlju, prazne posude i posebne lampe koje se koriste za uzgoj. U svojoj objavi na Facebooku iz policije su priznali su da su na očevidu vidjeli nadnaravni prizor: ostaci plantaže bili su posvuda, čak i u (bivšem) inspektorovom uredu.

‘Trava‘ se legalizira na ‘stražnja vrata‘

Sad svi postavljaju pitanje kako plantaža nikome nije bila sumnjiva. Prema dostupnim informacijama, ‘poduzetnici‘ su osigurali sve protumjere. Kako se ne bi primijetila povećana potrošnja struje, ilegalno su se priključili, prozori nisu propuštali svjetlost prema van pa ni lampe koje su bile upaljene tijekom noći nisu privlačile pažnju. Ipak, ako je bilo više od tisuću, neki smatraju da se barem trebao osjetiti miris.

Protivnici uzgoja upiru prstom u policiju. Kažu, nije proaktivna u suzbijanju problema vezanih uz marihuanu, a oni očajniji govore da se ionako legalizira na ‘stražnja vrata‘ te da se kriminalce samo ohrabruje da uđu u ‘poduzetničke vode‘.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:55