StoryEditor

U BiH umrle još dvije osobe, 21 novozaražena

Piše D  /  15.05.2020., 09:05h

Dvije starije pacijentice kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa preminule su u protekla 24 sata u Sveučilišnom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci.

-Preminule su sedamdesetčetverogodišnja i sedamdesetjednogodišnja žena, obje iz Banje Luke – priopćeno je jutros iz te zdravstvene ustanove.

Imale su više kroničnih udruženih oboljenja.

U RS su do sada od koronavirusa preminule 83 osobe.

16 novozaraženih u RS-u

U Institutu za javno zdravstvo i Sveučilišnom kliničkom centru Republike Srpske (RS) u protekla 24 sata testirana su ukupno 333 uzoraka, a novi koronavirus je utvrđen kod još 16 osoba u tom bh. entitetu.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci da je ukupan broj zaraženih u RS sada povećan na 1.217, oporavljenih je 542, a preminulo je 86 osoba.

U protekla 24 sata testirana su 52 zdravstvena radnika, a novi virus potvrđen je kod jednog medicinskog tehničara iz Prijedora. U bolnici u tom gradu provedene su sve mjere dezinfekcije.

KCSS: 5 novozaraženih

U Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu u posljednja 24 sata testirano je 548 uzoraka na prisustvo koronavirusa.

Pozitivno je bilo sedam uzoraka. Pet je novih slučajeva, a u dva slučaja riječ je bila o retestiranju, potvrdila je direktorica KCCS-a. Sebija Izetbegović.

Tri novootkrivena slučaja su iz Tešnja, a po jedan iz Maglaja i Bosanske Krupe.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:43