MOSTAR, 9. veljače (FENA) — Centar za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ iz Mostara organizirao je u petak večer „Night to Shine“, prvi događaj ovakve vrste u BiH. Ovaj događaj ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
Mostar

U BiH prvi put održan događaj ‘Night to Shine‘ - maturalna večer za osobe s invaliditetom

Piše fena  /  09.02.2024., 19:57h

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ‘‘Los Rosales‘‘ iz Mostara organizirao je u petak navečer ‘‘Night to Shine‘‘, prvi događaj ovakve vrste u BiH, a koji ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.

‘‘Night to Shine‘‘ sponzoriran je od strane Tim Tebow fondacije i u suradnji s američkom organizacijom ‘‘Back2Back‘‘.

- Ovo je prvi događaj ovakve vrste u BiH, maturalna večer za osobe s invaliditetom, gdje im se pruža mogućnost da dožive osjećaj maturalne večeri, kao što to dožive i ostala djeca. Ovo je za njih jedan poseban događaj – rekla je Marcie Beckwith, koja se večeras tu nalazi ispred organizacije ‘‘Back2Back‘‘ i fondacije Tim Tebow.

‘‘Night to Shine‘‘ je događaj koji se organizira u skoro 50 zemalja diljem svijeta, a večeras mu se prvi put pridružila i Bosna i Hercegovina.

- Tim Tebow fondacija, kao i mnoge druge, organizatori su ovog događaja, a cilj je da se i osobama s invaliditetom pruži mogućnost da budu kraljice i kraljevi maturalne večeri. S partnerima iz ‘‘Los Rosalesa‘‘ uopće nije bilo teško organizirati ovaj događaj, nevjerojatni su, u organizaciji su uradili razna čuda, a nama je drago da smo tu i da ih podržavamo – poručila je Beckwith.

Direktorica ‘‘Los Rosalesa‘‘ Mirna Mezit istaknula je kako su jako ponosni na organizaciju večerašnjeg događaja.

- ‘‘Night to Shine‘‘ je maturalna večer za naše mlade osobe s invalidtetom iznad 18 godina i jako smo ponosni što se ovakav događaj organizira u BiH. Večeras je s nama 50 mladih osoba s invaliditetom s područja Mostara. S nama je večeras i Udruga ‘‘Vedri osmijeh‘‘, Udruženje ‘‘Sunce‘‘, Udruženje ‘‘Naša djeca‘‘, Dječji dom ‘‘Djeca bez roditeljskog staranja‘‘. Nadamo se da će ovo biti tradicija i da ćemo nastaviti uljepšavati život našim korisnicima – rekla je Mezit.

Otkrila je kako je među večerašnjim sudionicima vladalo veliko uzbuđenje kada su čuli da će biti dio ovog događaja.

- Vjerujte da je to bilo toliko veselo raspoloženje. Čak smo i roditeljima govorili da im kažu samo dan prije, iako smo s organizacijom morali krenuti znatno ranije. To se ipak ne može sakriti, jako su uzbuđeni – kazala je Mezit.

Na kraju je zahvalila učenicima Srednje politehničke škole Mostar, koji su volonterski ‘‘sredili‘‘ večerašnje maturantice i maturante te ih našminkali.

Događaj je započeo dolaskom limuzinom, šetnjom crvenim tepihom uz velike ovacije okupljenih zaposlenika, roditelja i volontera, a nastavio se plesom i zabavom.

Dnevnik.ba

24. veljača 2024 23:47