Article_Top_970x250

U BiH najmanji broj novozaraženih u posljednja dva mjeseca

koronavirus

U BiH najmanji broj novozaraženih u posljednja dva mjeseca

svibnja 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Anadolija

U protekla 24 sata u Federaciji Bosne i Hercegovine registrirana su samo dva nova slučaja koronavirusa, priopćeno je iz Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Uzimajući u obzir osam slučajeva u RS-u, BiH danas ima najmanji broj novozaraženih u posljednja dva mjeseca. Naime, 23. ožujka posljednji put je registrirano 10 slučajeva zaraze, dok je 21. ožujka zabilježeno pet slučajeva.

U protekla 24 sata u FBiH testirana su 373 uzorka, a od tog broja potvrđena su dva nova slučaja bolesti COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom kantonu, odnosno u Tešnju.

Na području Federacije BiH do sada su ukupno testirana 34.322 uzorka, a COVID-19 je do danas potvrđen kod 1.022 osobe.

Zaključno s današnjim danom, oporavilo se 910 pacijenata, a trenutno su aktivna 74 slučaja. Podsjetimo da je do danas zabilježeno ukupno 38 smrtnih slučajeva.

Iz kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva ponovno poručuju da građani moraju ostati odgovorni.

"Pridržavajmo se mjera osobne zaštite. Držanje distance, nošenje maske, često i temeljito pranje ruku, održavanje osobne higijene i higijene prostora. Odgovornim pridržavanjem propisanih mjera i preporuka štitite sebe i druge! Kršenjem odredbi i preporuka dovodite u pitanje svoje i zdravlje najbližih", zaključuje se uz stožera.

Dnevnik.ba