U Beogradu sedmogodišnja djevojčica priključena na respirator, još se četvero djece bori za životKRISTINA STEDUL FABAC/PIXSELL/ILUSTRACIJA - Pixsell
StoryEditor
stravične vijesti

U Beogradu sedmogodišnja djevojčica priključena na respirator, još se četvero djece bori za život

Piše Desk  /  26.10.2021., 13:26h
U Institutu ‘Dr Vukan Čupić‘ u Beogradu još je jedno dijete priključeno na respirator. U pitanju je djevojčica stara sedam godina, koja je nefrološki bolesnik, a nakon što se zarazila koronavirusom, dobila je upalu pluća i stanje joj se iskompliciralo, kaže za Nova.rs dr. Radovan Lukešević, pedijatar u ovoj ustanovi.

- Imali smo petoro djece priključene na respirator, onda je jedan dječak ekstubiran, i on će danas biti prebačen na Odjeljenje neurologije. Prije tri dana morali smo prilključiti jednu djevojčicu od sedam godina. Ona je naš stari pacijent, nefrološki je bolesnik. Stigla je kod nas s infekcijom koronavirusa, zbog čega ima upalu pluća. Ona je sada stabilno, za razliku od ostale djece za koju se maksimalno borimo, ali im je stanje nažalost nepromijenjeno“ kaže dr Lukešević.

Trenutno je na respiratoru u ovoj zdravstvenoj ustanovi, dječak od 17 godina, djevojčica od 16 i jedna od 7 godina, i beba od pet mjeseci.

- Bio je i jedan dječak od 10 godina, koji je imao i poremećaj stanja svijesti. On je sada bolje i danas će vjerojatno biti prebačen na Odjeljenje neurologije. Situacija se sve više komplicira iz dana u dan, a i dalje ima ljudi koji pričaju da korona ne postoji. Pozivam ih da dođu kod nas i volontiraju i da vide kako izgledaju mali pacijenti koji se hrabro bore s bolešću“, kaže dr. Lukešević, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:37