StoryEditor
što se događa?

U Beogradu jutros evakuirani učenici iz 20 škola, policija iz minute u minutu prima dojave o podmetnutim bombama

Piše desk  /  29.04.2022., 12:13h
Cirkularni mail o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obaviješteni MUP i BIA.

Beogradska policija u samo nekoliko sati zaprimila je dvadeset dojava o bombama podmetnutim u škole. Prijave doslovno stižu iz minute u minutu, javlja Blic.

image

Dojava o bombi

SCREENSHOT - Instagram

Prema posljednjim informacijama, dojave o bombama prijavljene su i u Ekonomskoj školi, 'Mašinskoj', 'Muzičkoj' i Srednjoj zanatskoj školi u Rakovici.

Učenici su prije toga evakuirani iz Željezničko-tehničke škole na Paliluli, Srednje škole u Grockoj i Zubotehničkoj školi na Zvezdari.

image

Dojava o bombi

SCREENSHOT - Instagram

Ove dojave objavljene su na Instagram stranici 'Serbia live Beograd', a kako se vidi na fotografijama, učenici su ispred škola.

Od jutros su dojave o bombama prijavljene u još pet škola - u Medicinskoj školi na Zvezdari, Građevinskoj školi, Prvoj beogradskoj gimnaziji, 14. beogradskoj gimnaziji, Zemunskoj gimnaziji i Ekonomskoj školi u Barajevu.

- Ušao je profesor fizike, samo nam rekao 'imamo bombu u školi, moramo izaći'. Mi smo svi super, evo nas ispred škole, išli smo kupiti jesti. Jedino su profesori uspaničeni. Oni misle da je ozbiljno - rekao je učenik Zemunske gimnazije za Blic.

Cirkularni mail o podmetnutoj bombi dobilo je dvadesetak srednjih škola i gimnazija u Beogradu o čemu su odmah obaviješteni MUP i BIA.

- Slična situacija dogodila se prije nekoliko dana u susjednoj Crnoj Gori. Naša policija će prvo ispitati prijetnje, a djeca i zaposleni neće biti vraćeni u učionice dok policija ne potvrdi da je sigurno, što je prioritet - rekao je prvi potpredsjednik srbijanske vlade Branko Ružić, prenosi Slobodna Dalmacija.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:06