Article_Top_970x250

U Belgiji optužen muškarac povezan uz teroristički napad prošle godine u Bruxellesu

u napadu ubijene 32 osobe

U Belgiji optužen muškarac povezan uz teroristički napad prošle godine u Bruxellesu

lis 11, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Belgijsko pravosuđe optužilo je novog osumnjičenika u vezi napada u kojemu su ubijene 32 osobe u središtu grada i zračnoj luci Bruxellesa, 22. ožujka 2016., objavilo je državno odvjetništvo ne preciziravši njegovu ulogu.

Osumnjičenik je Belgijanac, star 39 godina, identificiran kao Brahim T. Optužen je za sudjelovanje u aktivnostima terorističke skupine, ubojstva i pokušaje ubojstava u terorističkom kontekstu, kao počinitelj, supočinitelj ili sudionik, navodi odvjetništvo u kratkom priopćenju.

To je objavljeno nakon što su belgijski mediji jučer objavili da je izvedeno desetak pretresa, među kojima i u jednoj prodavaonici gdje su počinitelji tih napada kupili opremu za izradu upotrijebljenih bombi.

Do sada optuženo devet muškaraca

Trojica bombaša samoubojica su se 22. ožujka 2016. raznijela u međunarodnoj zračnoj luci Zaventem i metrou belgijskoj glavnog grada i ubili 32 osobe. Istraga je pokazala da su pripadali istoj ćeliji koja je u Parizu 13. studenoga 2015. izvela koordinirane atentate i ubila 130 osoba.

Do sada je devet muškaraca optuženo u istrazi o napadima u Bruxellesu, među kojima su i Mohamed Abrini, Belgijanac marokanskog podrijetla i Osama Karajem, Šveđanin sirijskog podrijetla, koji su također optuženi za sudjelovanje u pripremama pariških napada.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250