StoryEditor

U Banjoj Luci uhićen Crnogorac osumnjičen za teško ubojstvo, privedena i tri policajca

Piše D  /  18.07.2021., 12:07h

Pored uhićenog Mladena Milovanovića, samostalnog inspektora u UKP-u MUP-a RS-a, uhićeni su i inspektor Predrag Vatreš koji slovi za čovjeka od najvećeg povjerenja direktora policije Siniše Kostreševića, kao i inspektorica Gorana Rečević, a koja je obavljala dužnosti u Upravi za organizirani i teški kriminal MUP-a RS-a, piše BN.

Policija je priopćila da su policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminal, u suradnji s pripadnicima Žandarmerije Ministarstva unutarnjih poslova RS-a, uhitili jučer dvije osobe u Banjoj Luci, M.B. iz Cetinja i M.M. iz Banje Luke.

Osoba M.B. je uhićena na osnovi međunarodne Interpolove tjeralice raspisane za kazneno djelo Teško ubojstvo, a osoba M.M. je uhićena zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP-a Republike Srpske učinio kazneno djelo Pomoć počinitelju poslije izvršenog kaznenog djela, priopćili su iz policije.

Policijski službenici su izvršili pretres lokacija koje koriste osobe lišena slobode i tom prilikom u stanu M.B. pronađen je pištolj glok s izbrušenim serijskim brojem i pripadajućim okvirom i streljivo, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koje koristi osoba M.M. pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

O lišavanju slobode osobe M.B. informiran je dežurni sudac suda BiH, a lišavanje slobode M.M izvršeno je pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka. U daljim aktivnostima sinoć su na području Banje Luke lišena slobode još dva policijska službenika MUP-a Republike Srpske – P.V. i G.R.

Sve osobe će biti saslušane u svojstvu osumnjičenih i pod nadzorom nadležnih tužiteljstva, a protiv istih će biti dostavljeni odgovarajući izvještaji. Sva tri policijska službenika biće suspendirana.

Miloš Božović je jedan od optuženih za poticanje na ubojstvo sugrađanina Ranka Vuletića 2019. godine. Božoviću i Andriji Markoviću u odsustvu se sudi zbog optužbi da su poticali sugrađanina Vuka Lalatovića da ubije Vuletića.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 01:16