StoryEditor

U Banjoj Luci preminuo liječnik (61) zaražen koronavirusom

Piše D  /  25.04.2020., 03:04h

Vojvodić je bio specijalist interne medicine, supspecijalist nefrolog, a iz SKC RS-a kazali su da je svoju predanost pacijentima i liječničkoj profesiji pokazao i ovaj put jer nije odstupio od humane dužnosti iako je bio u rizičnoj skupini

"Liječnici, osoblje i svi zaposleni u našoj ustanovi imali su privilegiju što su poznavali uvaženog liječnika i imali priliku s njim surađivati. Bio je vrhunski profesionalac, pun etike i odgovornosti prema onima kojima je to bilo najpotrebnije, a to su naši pacijenti. Dr. Vojvodić bio je čovjek bez zadrške, odan svojoj profesiji i liječenju pacijenata. Spadao je u ljude koji zrače istovremeno i autoritetom i skromnošću, prepoznatljiv po svom entuzijazmu", priopćili su iz SKC RS-a.

Dragan Vojvodić rođen je 4. siječnja 1959. godine u Vrbljanima, općina Ribnik. Radio je u Klinici za unutarnje bolesti Sveučilišnog kliničkog centra Republike Srpske, u Odjelu nefrologije.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Banjoj Luci, a supspecijalizaciju iz oblasti nefrologije završio je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Svoju profesionalnu karijeru započeo je u Domu zdravlja u Ključu, a nastavio u Centru za medicinska istraživanja-Medicinska elektronika u Banjoj Luci, potom u Internacionalnom centru za dijalizu Banja Luka.

Od 2009. godine bio je stalno zaposlen u Sveučilišnom kliničkom centru Republike Srpske. Autor je i koautor više stručnih i znanstvenih radova iz oblasti nefrologije. U nekoliko saziva bio je zastupnike Narodne skupštine Republike Srpske. Kao liječnik bio je sudionik rata od 1992. do 1996. godine i odlikovan je Ordenom krsta milosrđa. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece.

"Poslovodstvo UKC RS u ime zaposlenih u našoj ustanovi izražava duboko žaljenje za izgubljenim životom kolege i radnika, a obitelji preminulog liječnika upućuje iskrenu sućut", rečeno je.

Ovo je 58. smrtni slučaj osoba koje su bile zaražene koronavirusom u BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 10:05