StoryEditor
trg krajine

U Banjoj Luci najavljen veliki skup podrške RS-u: "Svi na jednom mjestu kao 1992. "

Piše desk  /  16.04.2022., 14:16h
Boračka organizacija Republike Srpske organizira veliki narodni skup u Banjoj Luci. Oni će se u srijedu, 20. travnja, okupiti, kako su kazali, da bi dali podršku očuvanju institucija Republike Srpske.

Skup, odnosno prosvjed, će biti organiziran na banjalučkom Trgu Krajine pod sloganom "Sloboda", a kako su poručili iz organizacije, žele izraziti nezadovoljstvo nedavnom odlukom visokog predstavnika Christiana Schmidta da suspendira Zakon o nepokretnoj imovini RS-a.

Predsjednik BORS-a Aleksandar Savić kazao je kako se "moraju poštivati najviši organi RS-a" i da je "RS zavjet svih građana", te ih uz riječi "svi na jednom mjestu kao 1992. godine" pozvao da izađu na prosvjede "borbu u mirnodopskim uvjetima".

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da ova stranka u potpunosti podržava najavljeni skup te da mu se raduje, a zatim je RS nazvao državom kazavši kako će se "na skupu dokazati da ovaj narod i država nisu pokoreni". Osim SNSD-a, skup su podržale i druge stranke iz vladajuće koalicije u RS-u.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 19:02