StoryEditor

U auto natrpao 17 migranata, pokušao ih prevesti u Sloveniju

Piše D  /  06.06.2020., 12:06h

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 24-godišnjeg državljanina Rumunjske zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, piše Večernji.hr.

- Okrivljenog 24-godišnjaka tereti se da je 17. svibnja 2020. u neposrednoj blizini granice s Bosnom i Hercegovinom, za obećanu novčanu nagradu od 500 eura, primio na prijevoz u osobni automobil marke Kia Sorento sedamnaest državljana Egipta koji nisu imali putne isprave, vizu i odobren boravak unutar Hrvatske ili Šengenskog prostora, s ciljem da ih odveze na teritorij Slovenije uz izbjegavanje granične kontrole, ali su ga policijski službenici zaustavili u mjestu Banfi u blizini državne granice s Republikom Slovenijom i spriječili u daljnjem prijevozu.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Čakovcu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor zbog opasnosti od bijega - kažu u DORH-u.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:22