Article_Top_970x250

U akciji ´Prizma´ u Sarajevu uhićeno 15 osoba

organizirana kriminalna skupina

U akciji ´Prizma´ u Sarajevu uhićeno 15 osoba

ožu 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: Arhiva

Federalna uprava policije, u okviru akcije 'Prizma', danas je uhitila 15 osoba zbog trgovine drogom, a prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti spid, kanabis, heroin, te veća količina novca, terensko motorno vozilo "Audi Q7" i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa kaznenim djelom.

Prema naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općina Centar i Novi Grad, a do sada je uhićeno 15 osoba iz Sarajeva, među kojima su E.B. (30), N.B. (28), E.S. (30), S.Ž. (30), E.S. (28), A.T. (38), A.P. (36), E.G. (31), E.C. (27), E.Ž. (21), A.M. (21), DŽ.Š. (22) i M.B. (31). 

Oni se sumnjiče da su djelovali kao članovi kriminalne skupine koji su od rujna 2018. godine do danas na području Županije Sarajevo i šire, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali kokain, spid, kanabis i heroin, priopćeno je iz Federalne uprave policije.  

Uhićene osobe će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvješće o počinjenom kaznenom djelu biti predane Županijskom tužiteljstvu Županije Sarajevo.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

U priopćenju je navedeno da nastavljaju s aktivnostima na realizaciji ove operativne akcije. 

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas pod nadzorom Župaijskog tužiteljstva u Sarajevu, nakon višemjesečne istrage, započeli realizaciju operativne akcije "Prizma" na području Županije Sarajevo, a u vezi s kaznenim djelom neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250