Article_Top_970x250

U akciji „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf -Uskoplje” prikupljeno 27.274 KM

središnja bosna

U akciji „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf -Uskoplje” prikupljeno 27.274 KM

tra 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U akciji „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje“ koju je pokrenuo Mario Juričević je prikupljeno ukupno 13.945 Eura (27.274,05 KM).

Od dva dobavljača medicinske opreme je naručena roba u vrijednosti od 27.149,12 KM. Od preostalih 124,93 KM će se platiti transakcijski troškovi uplata sa računa u Njemačkoj na račune u BiH. Ostatak (ukoliko ga bude) će također biti utrošen za potrebe Doma zdravlja. Svi računi će biti objavljeni na Facebook stranici „Pomoć za Dom zdravlja Gornji Vakuf -Uskoplje”.

Kako je Dom zdravlja u međuvremenu sam uspio nabaviti određeni dio zaštitne opreme (maske, vizire itd.), mi smo se fokusirali na nabavku medicinskih aparata koji će kako u ovoj krizi ali i kasnije dobro poslužiti svim korisnicima usluga Doma zdravlja, kaže Juričević. I dalje ćemo pratiti situaciju te pokušati preko organizacija kao što su njemački ili austrijski Caritas organizirati još neku pomoć.

Naručili smo dva Pari Junior Boy inhalatora / nebulajzera za djecu, dva klinička Pari Boy inhalatora za odrasle, 12-kanalni EKG Holter sistem (Labtech EC-12H), profesionalni eksterni bifazni defibrilator (Defi Monitor XD1xe), pulsni oksimetar (BT-700). 12-kanalni EKG aparat sa elektrodama za djecu i odrasle (MAC 2000), te deset zaštitnih odijela (Gammatex FA 3000).

Podsjetimo, preko Caritasa iz Beča je već prije besplatno organizirano ukupno 8000 jednokratnih rukavica.

Naručenu opremu organizator akcije u ime svih donatora donira Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje.

Dnevnik.ba