StoryEditor

U 3. maju počela isplata plaća za listopad, studeni i prosinac

Piše D  /  30.05.2019., 01:05h

U 3. maju počela je isplata plaća za listopad, studeni i dio prosinca nakon što je tom brodogradilištu, kao razlučnom vjerovniku, pripalo oko šest milijuna kuna od prodaje imovine Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju, doznaje se iz 3. maja.

Početak isplate potvrdili su iz Uprave i Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja. Predsjednik Sindikalnog odbora Juraj Šoljić rekao je da je 3. maju isplaćeno šest milijuna kuna te kako se u tom odboru nadaju da će isplatom biti obuhvaćeno što više radnika.

Brodogradilište 3. maj pozajmilo je 2015. godine novac TIBO-u, koji je tada bio u teškoćama, a ukupni dug s kamatama bio je nešto veći od šest milijuna kuna.

Početkom tjedna na Trgovačkom sudu u Rijeci doneseno je rješenje o diobi pa će se od 10 milijuna kuna, koje je za 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiriti i oko šest milijuna kuna tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj.

Prema sudskom rješenju, kupnjom od 10 milijuna kuna namirit će se tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj od šest milijuna kuna, obračunati troškovi unovčenja predmeta razlučnog prava od 2,8 milijuna kuna, a preostala kupnja od 1,1 milijun kuna doznačit će se na žiroračun stečajnog dužnika za namirenje stečajnih vjerovnika.

Najpovoljniju ponudu za kupnju zemljišta TIBO-a na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi sredinom ožujka dala je tvrtka M.M.A. Poslovanje iz Zagreba, a tom su kupcu i dosuđene nekretnine koje je platio u cijelosti.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 09:05