Article_Top_970x250

Tvrtka u kojoj je zaposlen vozač kamiona smrti već je imala problema sa zakonom

potvrdilo minstarstvo

Tvrtka u kojoj je zaposlen vozač kamiona smrti već je imala problema sa zakonom

lip 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Radio Nova Gradiška, SBPlus

Istražitelji koji se bave stravičnom nesrećom na odmorištu autoceste kod Novske, u kojoj su smrtno stradale dvije djevojčice, mogli bi se fokusirati i na autoprijevoznika, odnosno poslodavca vozača koji je nesreću skrivio.

 Dnevnik Nove TV od Ministarstva prometa doznaje da tvrtka iza sebe već ima prekršaje zbog nepoštivanja zakona o radnom vremenu i odmoru svojih vozača.

Sam prijevoznik je odbio medijski istupati, a iz Ministarstva prometa potvrđuju da je on otprije poznat inspekciji. I u posljednje tri godine ima dva prekršaja.

- Tvrtka je bila u prekršaju i to pravomoćnom. Kažnjeni su s 20 tisuća kuna zbog mobilnog rada vozača, a drugi put s tri tisuće kuna, potvrdio je Mario Madunić, pomoćnik ministra prometa zadužen za kopneni promet i inspekciju.

Vozač kamiona je u svojoj obrani rekao da je večer prije stravične nesreće tražio liječničku pomoć.

- To je bilo predmet njegovog iznošenja u obrani, a to je ušlo i u činjenični opis djela u rješenju o provođenju istrage. Da je zbog stanja u kojem se nalazio pristao da mogu nastupiti štetne posljedice, kaže Veljko Miljević, odvjetnik vozača.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250