Article_Top_970x250

Tvrtka Ive Josipovića i Otta Barića mlađeg bez kune prihoda

porazna 2019.

Tvrtka Ive Josipovića i Otta Barića mlađeg bez kune prihoda

srp 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Hina

Tvrtka Porta Adriatica d.o.o., kojoj su osnivači bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović i arhitekt Otto Barić mlađi, prošle godine nije ostvarila ni kune prihoda, a ukupni gubitak je 20.308 kuna, objavljeno je u predanom računu dobiti i gubitka.

Porta Adriatica osnovana je i registrirana 2018. kao društvo s ograničenom odgovornošću s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i sa sjedištem u zagrebačkoj Gundulićevoj ulici, a direktor je Otto Barić mlađi. Kao predmet poslovanja navedeno je više od trideset djelatnosti, a među kojima se ističu posredovanje i savjetovanje u prometu nekretninama, upravljanje i održavanje nekretninama, projektiranje i građenje, ali i reklama i propaganda i zastupanje stranih tvrtki.

U rijetkim medijskim istupima vezanim uz tu tvrtku, bivši predsjednik Josipović naglašavao je kako se Porta Adriatica najmjerava baviti poslovnim savjetovanjem stranih investitora, naglašavajući kako ''rade u cijelom svijetu''. Isticao je i kako se i prije politike bavio biznisom - bio je predsjednik Nadzornog odbora Štedionice Zlatica te zamjenik predsjednika NO-a Gaj grupe.

S druge strane, Otto Barić mlađi, uspješni hrvatski arhitekt i sin poznatog nogometnog trenera Otta Barića, za tportal je kazao kako ''nije tajna da ima kontakte u Kataru'' , a mediji su isticali da je kao član gospodarskog izaslanstva s Josipovićem, tada predsjednikom države, 2012. putovao u Katar. Barić je i jedini među članovima izaslanstva koji je na tom putovanju ugovorio posao te je kasnije projektirao rukometnu dvoranu u Dohi, za Svjetsko prvenstvo 2015. vrijednu, kako se u medijima isticalo, oko 150 milijuna eura.

Dnevnik.ba