StoryEditor
gospodarstvo

Tvrtka EPS Laštro otvorila novi pogon za proizvodnju stiropora u Kreševu

Piše fena  /  27.04.2023., 18:14h

Najveći proizvođač stiropora u Bosni i Hercegovini, tvrtka EPS Laštro, danas je u Kreševu svečano otvorila novi pogon za proizvodnju na površini od 5.000 m2.

Direktor i vlasnik kompanije Marinko Laštro izjavio je da je u izgradnju novih hala i instaliranje najsuvremenije opreme investirano 10 milijuna KM, čime je EPS Laštro dodatno učvrstio vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. 

- Razvojem društva i suvremene tehnologije, raste i spoznaja o energetskoj učinkovitosti odnosno potrebi za uštedom sve skuplje energije. Stiropor se pokazao kao najbolji izolator gledajući odnos cijene i rezultata uštede - naveo je Laštro.

Dodao je do sada EPS Laštro proizveo više od 55 milijuna m2 fasadnog stiropora (EPS-a) a svojom ukupnom dosadašnjom proizvodnjom EPS Laštro je doprinio uštedi oko 3,3 milijuna tona lož ulja ili 13,2 milijuna m3 ogrjevnog drveta.

Na otvaranju je istaknuto da potreba stanovništva za smanjenjem troškova energije i očuvanja okoliša doprinosi sve masovnijoj upotrebi EPS izolacije, a krajnji kupci su prepoznali kvalitetu proizvoda kompanije EPS Laštro i tradiciju dugu preko 25 godina.

Svečanosti su prisustvovali predstavnici više od 400 firmi iz Bosne i Hercegovine i regiona, kojima EPS Laštro isporučuje stiropor već dugi niz godina.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:11