StoryEditor

Tvrdio da je davno nestali dječak, zapravo je bivši zatvorenik

Piše D  /  05.04.2019., 07:04h

Brian Michael Rini, 23, rekao je policiji u gradu Newportu u Kentuckyju da je pobjegao otmičarima te da je on Timmothy, koji bi danas imao 14 godina, što je nakratko probudilo nadu da je nestali dječak pronađen, rekao je glasnogovornik FBI-a Todd Lindgren, prenosi HINA.

Timmothy je posljednji put viđen kada je po njega u školu u zapadnom predgrađu Chicaga Aurori došla majka, koja je ubrzo nakon toga počinila samoubojstvo.

Lindgren je rekao da je analiza DNK provedena u Dječjoj bolnici Cincinnati pokazala kako je osoba koja je tvrdila da je Timmothy zapravo Rini, koji je 7. ožujka pušten iz kaznionice Belmont gdje je služio 14-mjesečnu kaznu zbog pljačke i vandalizma.

Priča da je Timmothy možda pronađen proširila se vrlo brzo u srijedu, no policija je bila oprezna tijekom cijele istrage, odbijajući komentirati slučaj sve dok ne bude gotova analiza DNK.

"Policija nije zaboravila i neće zaboraviti Timmothyja te se nadamo da ćemo ga jednoga dana vratiti njegovoj obitelji", priopćio je FBI nakon analize. "To, nažalost, neće biti danas."

Pitzen je nestao u svibnju 2011. godine u dobi od šest godina, nakon što je majka Amy Fry-Pitzen došla po njega u školu i odvela ga u zoološki vrt i vodeni park. Ubrzo nakon toga ubila se u motelskoj sobi ostavivši poruku zbog koje je, prema pisanju medija, dječakov nestanak obavijen tajnom.

"Tim je na sigurnom, s ljudima koji ga vole i koji će se brinuti o njemu", napisala je u poruci koju je objavio ABC7 Chicago. "Nikad ga nećete pronaći."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:12