StoryEditor
potres u maroku

Tužna svjedočanstva ne prestaju stizati iz Maroka: Otac poginuo dok je tijelom štitio sina, "Slušali smo njihove vapaje, ali sada su utihnuli"

Piše desk  /  11.09.2023., 11:35h

Više od 2100 ljudi poginulo je u stravičnom potresu koji je u petak pogodio Maroko, a još 2421 osoba je ozlijeđena. Situacija je osobito teška u selu Amizmiz, koje je pretvoreno u hrpu ruševina. Mještanka Hafida je jecajući ispričala kako je njen brat Miloud živio u jednoj od kuća koje su stradale u potresu.

"Slušali smo njihove vapaje"

Kazala je kako je Miloud bio šef lokalne policije, a živio je u kući sa suprugom i njihovo dvoje djece. Najmlađe dijete, kći, preživjelo je i sada je u bolnici u Marakešu sa slomljenom nogom. Njegova supruga i njihov sin još uvijek se vode kao nestali, dok je Miloudove tijelo pronađeno. 

Legao je preko sina pokušavajući ga zaštititi. Poginuo je pri urušavanju objekta, utvrđeno je kako je imao ozljede glave. Hafida ne vjeruje da će Miloudova žena i sin biti pronađeni živi. Za Sky News je kazala kako su se u početku mogli čuti njihovi vapaji, no da su se sada utišali.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 11:04