Article_Top_970x250

Tuzla: Bivši borci ARBiH žele da Damir Nikšić bude proglašen personom non grata

zbog incidenta

Tuzla: Bivši borci ARBiH žele da Damir Nikšić bude proglašen personom non grata

velj 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Članovi Jedinstvene organizacije boraca Tuzlanske županije zatražili su od Grada Tuzle da zastupnika Skupštine Županije Sarajevo Damira Nikšića proglasi persona non grata (nepoželjnom osobom).

Tijekom današnje konferenciije za medije članovi ove organizacije zatražili su i da Grad Tuzla i Gradsko vijeće ovog grada, kao i sve ostale općinske vlasti u TŽ proglase personom non grata zastupnika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Županije Sarajevo Damira Nikšića koji je u subotu uvečer bio glavni akter incidenta na sjednici partijskog Glavnog odbora. 

"Tuzla je otvoren grad, kao i Tuzlanska županija, a mi nećemo preći preko onih uvreda. Čovjek (Damir Nikšić, op.a.) koji je 1992. imao 22 godine, pobjegao je za Italiju, vratio se u BiH i došao u politiku, izvrijeđao je u subotu sve patriote pa i vas iz medija. To je neoprostivo", rekao je predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TŽ Faruk Šahović.

Podsjećamo, Nikšić je na subotnjem zasjedanju Glavnog odbora SDP-a u Sarajevu izazvao incident, psujući i vrijeđajući partijske kolege i novinare, a kasnije se javno ispričao putem Facebooka.

Dnevnik.ba