StoryEditor
akcija "storage"

Tužiteljstvu predane tri osobe koje se dovode u vezu s ubojstvom načelnika krim-policije Radenka Bašića

Piše desk  /  24.05.2022., 10:04h

Policijski službenici MUP-a RS u jutarnjim satima predali su tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju trojicu osumnjičenih u okviru nastavka operativne akcije Storage, u borbi protiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih s više kaznenih djela.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode, povezani su s narko-skupinom koja djeluje na području Prijedora i okoline, a dovodi se u vezu s osumnjičenim Daliborom Railićem, koji se nalazi u pritvoru, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Prema neslužbenim informacijama Oslobođenja, jučer su uhićeni Prijedorčani Bojan Dejanović i Vladimir Pavić te Mehmed Bojić iz Sanskog Mosta, a pretresane su lokacije u Banjoj Luci, Prijedoru i Sanskom Mostu. Članovi ove kriminalne grupe terete se da su duži period krijumčarili drogu iz Albanije i Crne Gore u BiH, a potom u Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Njemačku.

- Pripadnici ove organizirane grupe sumnjiče se za više teških kaznenih djela povezanih sa strukturama organiziranog i narko-kriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i s teškim ubojstvom načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića.

Tužitelj će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH. 

Pripadnici grupe djelovali su u više zemalja i komunicirali zaštićenim aplikacijama. Ranije su privedeni Veljko Ugrenović, Mladen Grbić, Savo Dragišić, Saša Vidović, Goran Vidović...

Prema tvrdnji Tužiteljstva, grupa koju su organizirali Dušan Lovrenović i Predrag Petković nabavljala je drogu od njima poznatih osoba s područja Albanije i Crne Gore, a potom je krijumčarila u BiH. Dio skanka, heroina i kokaina je ostajao u našoj zemlji, dok je veća količina prepakirana i prodavana u zemlje EU.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 16:47