StoryEditor
financijska istraga

Tužiteljstvu BiH sumnjiva Mektićeva kupovina stana u Banjoj Luci

Piše desk  /  22.06.2022., 08:23h

Stan je povoljno kupio od Bojana Cvijetića, osumnjičenog za trgovinu narkoticima

Tužiteljstvo BiH zatražilo je od nadležnih partnerskih institucija i agencija u BiH provođenje dodatne financijske istrage o imovini osumnjičenih u predmetu Bojan Cvijetić i drugi.

Riječ je o predmetu organiziranog kriminala povezanog s krijumčarenjem opojnih droga i pranjem novca, a dodatna financijska istraga je naređena kako bi se evidentirala i blokirala cjelokupna imovina osumnjičenih, uključujući i imovinu koja je uknjižena na osumnjičene nakon izrečenih sudskih mjera zabrane raspolaganja te imovine koja se eventualno fiktivno vodi na drugim licima, kao i sve sumnjive transakcije, prenosi Una.

U okviru provjera bit će istražena i nedavna kupoprodaja nekretnine prvoosumnjičenog u ovom predmetu na području Banja Luke.

Nakon okončane financijske istrage, Tužiteljstvo će u sudskom postupku tražiti oduzimanje nezakonite imovinske koristi i imovine za koju se utvrdi da je stečena počinjenjem kaznenih djela, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Podsjećamo, riječ je o stanu u centru Banja Luke koji je za manje od 1.500 KM po kvadratu kupio zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Dragan Mektić, a kojem je Cvijetić bio jedan od savjetnika dok je obavljao funkciju ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:33