StoryEditor
priopćenje

Tužiteljstvo ZDŽ: Kasumović nije lišen slobode, on je za nas u bijegu

Piše Fena  /  01.12.2021., 11:08h
Županijsko tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije demantira navode nekih medija da je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u jutrošnjoj akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišen slobode, potvrdila je Feni glasnogovornica tog tužiteljstva Asmira Redžić.

Tužiteljstvo ZDŽ-a oglasilo se zbog navoda koji su se “pojavili u medijima, vezano za objavu na službenoj Facebook stranici Fuad Kasumović".

- Za ovo tužiteljstvo Fuad Kasumović se nalazi u bijegu ! - stoji u tom priopćenju.

U drugom priopćenju za javnost, koje je istovremeno na svojoj stranici objavilo spomenuto tužiteljstvo, ističe se kako su "postupajući po naredbama Županijskog tužiteljstva ZDŽ i Županijskog suda Zenica, u ranim jutarnjim satima, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, započeli s pretresima na više lokacija, a zbog sumnje da su počinjena kaznena djela Organizirani kriminal iz čl. 342. st. 3. KZFBiH u vezi s kaznenim djelima Zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 383. stav 3. u vezi stava 1. KZ FBiH, Prouzrokovanje stečaja iz člana 243. stav 1. KZ F BiH i Oštećenje vjerovnika iz člana 246. KZ FBiH".

 - Akcija se provodi povodom predmeta javnosti poznatog kao "Zenicatrans". Po završetku pretresa javnost će biti upoznata s rezultatima provedene akcije - ističu iz Tužiteljstva ZDŽ-a.

Dnevnik.ba

04. ožujak 2024 12:26