StoryEditor
nasilje u obitelji

Tužiteljstvo opet traži pritvor za Buntića

Piše hina  /  25.09.2023., 13:40h

Tužiteljstvo Županije zapadnohercegovačke žalilo se na odluku Općinskog suda u Ljubuškom i zatražilo određivanje pritvora bivšem hrvatskom rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću (41) koji je pretukao suprugu, o čemu je ona javno svjedočila i dostavila audiozapis zlostavljanja.

Klara Buntić otkrila je javnosti kako ju je suprug Denis Buntić teško pretukao u subotu nakon što je nasilje u obitelji prijavila policiji, a sud ga je svejedno odlučio pustiti na slobodu. Denis Buntić je priveden u policiju, a u njegovoj kući pronađeno je oružje. Županijsko tužiteljstvo zatražilo je određivanje pritvora, ali je sud u Ljubuškom odredio samo mjere zabrane prilaska, na što se tužiteljstvo potom žalilo. 

"Razlozi za određivanje pritvora su opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret", priopćili su iz Tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke. 

Objavljena i audiosnimka zlostavljanja

Klara Buntić je za medije izjavila kako strahuje za život, uvjerena da bi bilo tko drugi na njegovom mjestu ostao u pritvoru. "Tu su oružje, nasilje pred maloljetnim djetetom pod utjecajem droge i alkohola", rekla je.

Danas je medijima dostavila i stravičan audiozapis nasilja na kojemu se čuje kako muškarac govori da će ubiti ženu, dok ona preklinje da to ne čini. Čuju se i udarci po tijelu i jauci.  

Klara je s djetetom nakon nasilja pobjegla iz kuće. Inicijativa građanki i građana Mostara izrazila je zabrinutost zbog obiteljskoga nasilja te su potez suda nazvali sramnim. Tvrde da se puštanjem na slobodu Denisa Buntića pokazuje da su nasilnici zaštićeni. Denis Buntić bivši je član hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio dva svjetska srebra i olimpijsku broncu. 

Dnevnik.ba

21. svibanj 2024 11:54