StoryEditor
ročište u 11 sati

Tužiteljstvo iznosi šokantne detalje: Tko se u Sudu lažno predstavljao da je agent OSA-e, a tko je uzeo skupocjeni sat

Piše desk  /  15.02.2024., 09:23h

U Sudu BiH će se danas u 11 sati održati ročište o produženju pritvora suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Kako je ranije objavljeno, Tužiteljstvo BiH je proširilo istragu protiv Debevca i Osmice na više događaja sa sumnjom na koruptivne akivnosti kao i druge nezakonitosti, prenosi Avaz.

U sklopu proširenja istrage uhićen je i šef osiguranja Suda BiH Milisav Pijuk, koji je pušten da se brani sa slobode nakon što je "propjevao".  

Danas će Tužiteljstvo BiH iznijeti šokantne podatke o tome šta je radio suspendirani predsjednik Suda Debevec i kakve je upute davao šefu osiguranja, koji je bio i njegov osobni vozač.

Osim toga, bit će riječi i o skupocjenom satu koji je dao tadašnjem predsjedniku Suda BiH Debevcu bjegunac od pravosuđa u Hrvatskoj Zdravko Mamić.

Otkrit će se i detalji tko se predstavljao kao agent OSA-e te će to šokirati javnost i uposlenike Suda BiH, ali će se i otkriti kako su zloupotrebljavane policijske agencije za privatne poslove.

Posebno je frapantan podatak o seksualnom uznemiravanju pojedinih zaposlenica Suda koje su dale iskaz Tužiteljstvu.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 11:09