StoryEditor
mostar

Tužiteljstvo HNŽ-a i Porezna uprava FBiH u borbi protiv poreznih prijevara

Piše fena  /  07.03.2023., 16:17h

Glavni županijski tužitelj Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) Zdenko Kovač sa suradnicima je u ponedjeljak održao radni sastanak s ravnateljem Porezne uprave Federacije BiH Šerifom Isovićem i suradnicima na kome je razgovarano o međusobnoj suradnji.

Na sastanku je analizirana dosadašnja realizacija potpisanog Protokola o međusobnoj suradnji u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz 2021. godine, te konstatirano zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom koja je rezultirala i podizanjem određenog broja optužnica iz oblasti utaje poreza i poreznih prijevara, navodi se u priopćenju Županijskog tužiteljstva HNŽ-a.

Fokus sastanka je bio na još uspješnijoj međusobnoj suradnji te formiranju zajedničkih istražnih timova u najsloženijim predmetima u otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela iz djelokruga rada Porezne uprave FBiH, s naglaskom na koruptivna kaznena djela.

Također, istaknuta je potreba zajedničkog rada tijekom cijelog trajanja kaznenog postupka, kako tijekom provođenja istrage, tako i sve do okončanja postupka donošenjem pravomoćne sudske odluke.

Zaključak radnog sastanka je da efikasno procesuiranje složenih predmeta korupcije, gospodarskog i organiziranog kriminala, doprinosi poboljšanju ukupne financijske discipline u poslovanju gospodarskih subjekata u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dnevnik.ba

10. svibanj 2024 03:07