StoryEditor

Tužiteljstvo BiH zatražilo jednomjesečni pritvor za Alisu Mutap i još troje uhićenih

Piše D  /  18.06.2021., 12:06h

Podsjetimo, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je jučer u nadležnost Tužiteljstva BiH nakon što je dan ranije uhićena u Sarajevu pod sumnjom za prikrivanje dokaza.

U istom predmetu uhićena su i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Oni su radili na osiguranju diplomatskog objekta nedaleko od mjesta gdje je stradao Dženan Memić, a osumnjičeni su za prikrivanje dokaza.

Uhićen je i Muamer Ožegović, koji je kobne noći bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži. Za sve njih Tužiteljstvo traži jednomjesečni pritvor. Ročište na kojem će Sud BiH odlučiti o zahtjevu Tužiteljstva za određivanje pritvora treba biti održano uskoro.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, kao i da bi puštanje osumnjičenih na slobodu, izazvalo uznemirenje javnosti i građana.

Postupajući tužitelji i tim Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koji postupaju u ovom predmetu, zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavljaju intenzivne istražne aktivnosti u ovom predmetu, prenosi Večernji.ba.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:00