StoryEditor
upućen zahtjev

Tužiteljstvo BiH zatražilo da se uključi u srbijansku istragu o smrti Muamera Zukorlića

Piše desk  /  17.04.2022., 11:06h
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je proceduru da se uključi u proces istrage smrti bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

Njegov sin Usame rekao je za Prvu televiziju da se i državno tužiteljstvo u BiH uključilo u istragu o smrti njegovog oca s obzirom na to da je bio i državljanin BiH.

"Tražili su da se uključe u proces istrage, a mi smo kroz kaznenu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza koja bi završila ekshumaciju i obdukciju da bi se cjelokupna istraga uradila na najbolji mogući način i da ne bi sutra bilo tko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate", rekao je Usame.

Obitelj je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe podnijela Republičkom tužiteljstvu Srbije nakon čega je donijeta odluka o ekshumaciji.

Muamer Zukorlić je preminuo iznenada 6. studenog prošle godine nakon srčanog udara, a nedavno je njegov sin obavijestio javnost o tome da su provedene strana laboratorijska istraživanja pri čemu je utvrđeno da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

Zukorlić, koji je naslijedio oca na čelu Stranke pravde i pomirenja, u obraćanju javnosti rekao je da je jedan laboratorij utvrdio da postoji velika vjerojatnost da je Muamer otrovan teškim metalima, a drugi laboratorij da je otrovan hranom.

Dnevnik.ba

05. prosinac 2022 01:57