StoryEditor

Tužiteljstvo BiH o aferi ´Potkivanje´: Osumnjičeni su Marko Pandža i Nermin Alešević

Piše D  /  19.06.2019., 12:06h

"S obzirom na to da je javno objavljena snimka na jednom internet portalu (21. svibnja), a koji su prenijeli i drugi portali i mediji, prouzrokovala veliki interes javnosti, Tužiteljstvo BiH je poduzelo niz istražnih radnji s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja i osoba koji se navode u medijskim izvješćima", priopćili su.

U konkretnom predmetu istrage, provođenjem istražnih radnji, kako navode, prikupljeni su dokazi i donesena je naredba o provođenju istrage kojom su obuhvaćeni osumnjičeni Marko Pandža i Nermin Alešević zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz članka 217. KZ BiH (primanje dara ili drugih oblika koristi) i 218. KZ BiH (davanje dara i drugih oblika koristi), a osumnjičeni Alešević i za kazneno djelo neovlaštenog prisluškivanja i tonskog snimanja iz članka 155. KZ RS

U navedenom predmetu saslušan je veći broj svjedoka, među kojima i predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija, ističu.

"Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine nastavlja postupak istrage i o istom predmetu će nakon donošenja tužiteljske odluke javnost biti informirana. Također priopćavamo, s obzirom na to da su u posljednje vrijeme prisutni svakodnevni i intenzivni pritisci na rad VSTV-a BiH, Tužiteljstva BiH, odnosno pravosuđa Bosne i Hercegovine u cjelini, koji u određenoj mjeri već počinju ometati redovan rad pravosuđa, da je Tužiteljstvo BiH forimiralo predmet gdje će se uz dužnu pažnju i u skladu sa zakonom ispitati motivi i razlozi osoba koje putem medija šalju javnosti takve negativne poruke o radu pravosuđa s ciljem destabilizacije pravosudnog sustava", navedeno je.

Također, naglasili su da se svi predmeti moraju rješavati institucionalno i u skladu sa zakonom.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:08