Article_Top_970x250

Tužiteljstvo BiH i SIPA spriječili pranje novca preko nabavke zaštitnih medicinskih maski

iznos veći od pola milijuna KM

Tužiteljstvo BiH i SIPA spriječili pranje novca preko nabavke zaštitnih medicinskih maski

tra 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno poduzeće iz Slovenije.

Tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, zajedno sa policijskim djelatnicima SIPA-e, poduzeli su aktivnosti u koordinaciji s kolegama iz Slovenije, kako bi se spriječilo moguće pranje novca, povezano s nabavom zaštitnih maski za poduzeće iz Slovenije.

Tužiteljstvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama iz Slovenije, sudjelovalo je u međunarodnoj operaciji u okviru koje su u BiH privremeno oduzeta sredstva u iznosu većem od pola milijuna KM.

Aktivnosti se odnose na sumnju u prijevaru prilikom nabave zaštitnih maski za jedno poduzeće iz Slovenije, u kojem su sudjelovali i određeni državljani i poduzeća iz BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Zbog sumnje u nezakonite aktivnosti, zatražena je suradnja institucija BiH, te su na prijedlog Tužiteljstva BiH i naredbu Suda BiH policijski djelatnici SIPA-e poduzeli određene aktivnosti na prikupljanju dokaza i blokadi određenih novčanih sredstava.

Oduzeta je određena dokumentacija od četiri pravne i dvije fizičke osobe, zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca u iznosu od 586.749 KM. Istraga u ovoj međunarodnoj operaciji se nastavlja, priopćeno je.

Dnevnik.ba