StoryEditor

Tužiteljstvo BiH danas iznosi dokaze protiv Osmice i Pekića

Piše D  /  29.01.2021., 09:01h

Suđenje je počelo u 9 sati u Sudu BiH.

Na prošlom ročištu, koje održano 22. siječnja, svjedočio je federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara, koji je kazao da je OSA prešla u ruke pojedinaca koji se ne bave državom, već progonom i borbom protiv neistomišljenika.

"To sam ja osjetio na svojoj koži, a mogu reći da se nakon ovoga sigurno neće događati da neko nezakonito iskorištava svoju poziciju, izuzima snimke... Poruka je da mi živimo u demokratskom društvu, gdje svako ima pravo podnijeti prijavu protiv bilo koga i protiv mene podnose prijave, i neka podnose, postoje institucije koje to trebaju ispitati", kazao je on.

Osman Mehmedagić i Muhamed Pekić su optuženi za neovlašteno dobivanje informacija o pošiljatelju anonimne prijave protiv Mehmedagića.

Kako se navodi u optužnici, oni su na neutvrđen način saznali da je podnesena anonimna prijava, a Pekić je, po naređenju Mehmedagića da mu nabavi snimku, kontaktirao direktora BH Pošte 28. kolovoza 2020. godine, što je generalni direktor BH Pošte Mirsad Mujić potvrdio na suđenju.

Osim Mujića, svjedočili su i Edin Šikalo, direktor Službe unutarnje kontrole u BH Pošti, te Nedim Matoruga, izvršni direktor Sektora za razvoj i informacijske sisteme u BH Pošti.

Suđenje je počelo 18. prosinca prošle godine, a obrana tvrdi da optužnica ima politički cilj, prenosi Klix.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:58