StoryEditor

Tužitelji tražili 20 godina zatvora, sudac rekao - "Ne, preblago, streljajte ga"

Piše D  /  21.05.2019., 03:05h

Podsjetimo, Indonezija je jedna od zemalja s najstrožim zakonima na svijetu po pitanju krijumčarenja droge jer uključuju i smrtnu kaznu.

Francuz je uhićen nakon sletanja iz Singapura u otočku zračnu luku, a pretragom je otkriveno kako prenosi veliku količinu droge uključujući amfetamine i ecstasy. Sudac je kao otegotnu okolnost naveo količinu droge koju je nosio te međunarodni karakter krijumčarenja.

Tužitelji su zatražili zatvorsku kaznu u trajanju od 20 godina te novčanu kaznu u iznosu od 700.000 dolara (što se u nedostatku sredstava može zamijeniti s još jednom godinom zatvora), na što se njegov odvjetnik planirao žaliti, piše Jutarnji list.

No, posebice po pitanju krijumčarenja i raspačavanja droge, u Indoneziji je sasvim uobičajeno da suci idu dalje od zahtjeva tužiteljstva pa je Francuzu odredio smrtnu kaznu.

Premda je posljednje  pogubljenje izvršeno 2016. godine, postoji određen broj stranaca u zatvorima koji čekaju smrtnu kaznu, a kojima će se sada pridružiti i Dorfin.

U prilog takvoj odluci suca išla je i činjenica što je ranije ove godine Dorfin pobjegao iz zatvora tako što je prerezao rešetke na prozoru ćelije gdje su ga držali te se spustio niz uže.

Tom prilikom je uhićen pri bijegu dok se skrivao u šumskom predjelu na sjeveru otoka, a uhićena je i jedna policajka zbog navodnog pomaganja pri bijegu za ponuđen novac.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:36