StoryEditor

Tužitelj o nabavi respiratora: Sve je bilo osmišljeno, nije bilo improvizacije ni hitnosti

Piše D  /  24.02.2021., 01:02h

"Svaka od radnji svakog od optuženih je rađena uz znanje i suglasnost ostalih. Nitko ovdje nije posezao za radnjama koje prethodno nisu bile osmišljenje i dogovorene. Nije bilo nikakvih improvizacija niti hitnosti", rekao je Pašić, prenosi Klix.ba.

Prema njegovim riječima, koliko je postupak nabave respiratora bio "hitan", govori činjenica da su oni tek jučer prošli proces verifikacije.

Podsjetimo da su optuženi neke od svojih postupaka pravdali upravo time da su morali hitno nabaviti uređaje zbog epidemiološke situacije.

U ovom slučaju, osim Novalića, optuženi su i suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, vlasnik poljoprivrednog poduzeća Srebrena malina Fikret Hodžić te dopremijerka FBiH i ministrica financija Jelka Milićević.

Njima je danas počeo glavni pretres u ovom slučaju u optužbi Tužiteljstva BiH u aferi teškoj 10,5 milijuna KM.

Tužitelj je najavio da će tijekom procesa biti saslušani očevici, odnosno svjedoci svih događaja, te da će biti prezentirana prepiska između osumnjičenih. Najavio je i set dokaza kojima će, kako je kazao, biti potvrđeni navodi optužnice.

"Imat ćemo vještake koji će iznositi nalaze i mišljenja. Vještaci financijske struke će reći koji su iznosi podizani s računa ‘Srebrene maline‘, kazao je, između ostalog, tužitelj.

Zanimljivo je da se tužitelj žalio Sudu zbog toga što obrana u javnosti iznosi navode o tome da je slučaj politički motiviran.

Tražio je od sudskog vijeća da spriječi takvo ponašanje obrane, naglasivši da su tužitelji profesionalci koji nemaju veze s politikom.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:06