StoryEditor
glavni državni odvjetnik rh

Turudić: "Milanović je stavio metu na moja leđa"

Piše desk  /  28.03.2024., 14:44h

Novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić odbacio je u srijedu tvrdnje predsjednika Republike da je propucavanje njegova automobila dogovoreno, poručivši kako je Zoran Milanović ‘svojim huškačkim i prostačkim govorom‘ stavio metu na njegova leđa.

- S prijezirom odbacujem njegove tvrdnje da je pucanje u automobil u kojem vozim članove obitelji izmišljeno ili iskonstruirano, ne očekujem ispriku kad se utvrdi istina, niti mi njegova isprika treba, rekao je Turudić i dodao da ne želi biti predmet Milanovićevih predizbornih ambicija.

Turudić se, kako je objavio Večernji list i Dnevnik.hr, time referirao na istup predsjednika Milanovića koji je u vezi s propucavanjem Turudićeva automobila ustvrdio da je taj slučaj dogovoren ne bi li se glavom državnom odvjetniku dala zaštita.

- Imam dokaze da je to staro mjesec dana, imam nalaz policije iz Virovitice, rekao je predsjednik.

- Ja sam predsjednik države i do nekih podataka dolazim bez obzira na HDZ. Mjesec dana nisi vidio da su ti dva zrna revolvera ušla u auto? Daj pričaj to nekom drugome, izjavio je ranije Milanović.

Virovitičko-podravska policija potvrdila je da provodi očevid nakon što je novoimenovani glavni državni odvjetnik prijavio oštećenja na automobilu, a mediji su pozivajući se na neslužbene izvore objavili kako je Turudiću automobil propucan iz vatrenog oružja.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:42