StoryEditor

Turudić: "DORH je odustao od ispitivanja svjedoka u slučaju Agrokor"

Piše D  /  07.11.2018., 09:11h

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, komentirao je povratak Ivice Todorića u Hrvatsku i pravni put koji ga čeka nakon izručenja. 

"U DORH-u treba biti ispitan do kraja istrage. Mislim da bi istraga trebala završiti najkasnije početkom sljedeće godine, u siječnju ili veljači, ne znam točno", rekao je Turudić za Novu TV

"Do mene je dopro glas da je odvjetništvo odustalo od ispitivanja jednog ili dva svjedoka. Znači da su svjedoci ispitani u ovom kaznenom predmetu. Danas kad stupi u istražni zatvor u Remetincu, od danas mu počinje teći rok za uručivanje žalbe protiv rješenja o određivanju istražnog zatvora koje dolazi na Županijski sud. Može doći već sutra. Sutra je četvrtak, petak. Moglo bi se već u ovom tjednu odlučiti o produljenju ili ukidanju istražnog zatvora", rekao je Turudić.

Kad možemo očekivati da odvjetništvo proslijedi sudu optužnicu na potvrđivanje? 

"Ne znam hoće li uopće biti optužnice. Ona se provodi nakon što je u istrazi prikupljeno dovoljno dokaza da bi se moglo odlučiti treba li podići optužnicu ili ne. Istraga završava početkom godine i vrlo brzo nakon toga bi se trebala donijeti državnoodvjetnička odluka hoće li se podići optužnica ili će se postupak obustaviti", rekao je Turudić.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 02:38