StoryEditor
rat u siriji

Turski ministar se pohvalio uspjesima rata protiv Kurda u Siriji: "U tri mjeseca neutralizirali smo 340 terorista"

Piše fena  /  02.04.2023., 19:18h

Ministar obrane Republike Turske Hulusi Akar izjavio je da su snage sigurnosti njegove zemlje u posljednja tri mjeseca neutralizirale 340 terorista, javlja Anadolija.

- Odlučni smo i sposobni spasiti našu naciju od ove nevolje koja već 40 godina muči našu plemenitu naciju. Turski vojnici su u posljednja tri mjeseca neutralizirali 340 terorista - rekao je Akar, javila je Anadolija.

Dodao je kako će odlučno nastaviti borbu protiv terorizma.

- Odlučni smo neutralizirati sve teroriste, bez obzira na to tko stoji iza njih, tko im daje oružje, helikoptere, municiju ili novac - rekao je Akar tijekom posjeta južnoj pokrajini Hatay, gdje se sastao s građanima pogođenim nedavnim potresima.

Rekao je da je jedina meta Ankare terorizam koji prijeti granicama i nacionalnoj sigurnosti zemlje.

Turske snage sigurnosti koriste izraz "neutralizirati" kako bi označile da su teroristi ubijeni, povrijeđeni ili živi zarobljeni.

U svojoj više od 35 godina dugoj terorističkoj kampanji protiv Turske, PKK, koja se nalazi na popisu terorističkih organizacija od Turske, Sjedinjenih Američkih Država i Europske unije, odgovorna je za smrt više od 40.000 ljudi, uključujući žene, djecu i dojenčad. YPG je sirijski ogranak PKK-a.

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 21:05