Article_Top_970x250

Turski ministar: Ako pustimo migrante, Europa je "gotova"

dosta im tapšanja

Turski ministar: Ako pustimo migrante, Europa je "gotova"

srp 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ministar unutarnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je da je Europa napustila Tursku da se sama nosi s problemom ilegalnih migranacija.

"Kad bi Turska otvorila svoja vrata, nema te vlade u Europi koja bi mogla izdržati migrantski val duže od šest mjeseci", rekao je Soylu, javlja Anadolija.  

Dodao je da će oni koji žele pretvoriti Tursku u središte ilelaglnih migranata, na kraju platiti cijenu za ravnodušnost. 

"Nije dovoljno tapšati Tursku po leđima. Oni će kritizirati Tursku iz svojih fotelja u Europskom parlamentu i ponašati se kao ljevičari prije 300 godina”, rekao je turski ministar. 

Turska se nalazi na glavnoj ruti kojom migranti pokušavaju ilegalno ući u Europu, a posebno od 2011. godine i početka rata u Siriji. 

Službena Ankara je optužila EU da nije ispunila svoje obveze iz sporazuma postignutog 2016. godine između Turske i Unije. 

EU i Turska su postigli sporazum o zaustavljanju ilegalne migracije preko Egejskog mora i poboljšanju uvjeta za više od tri milijuna sirijskih izbjeglica u Turskoj. 

EU je obećala šest milijardi eura za izbjeglice i da će do kraja 2018. godine pustiti drugu tranšu od tri milijarde eura.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250