StoryEditor
london

Turković odala počast Elizabeti II: "Nakon smrti kraljice ništa više neće biti isto"

Piše desk  /  18.09.2022., 13:16h

Ministrica vanjskih poslova BiH se nalazi u Londonu gdje će sutra prisustvovati sahrani Elizabete II, a danas je mimohodom odala počast preminuloj monarhinji i upisala se u knjigu žalosti.

U ime izaslanstva BiH Turković je danas odala počast kraljici Elizabeti II. mimohodom u Westminsterskoj palači u Londonu, a potom se upisala u Knjigu žalosti u Lancester House.

"U ime građana Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime izražavam duboku sućut. Nakon odlaska Kraljice Elizabete II. ništa više neće biti isto, a svijet će mjeriti vrijeme prije i poslije Kraljice Elizabete II. Ostavila je dubok trag u povijesti i bit će upamćena kao suveren velike hrabrosti i dostojanstva", napisala je ministrica u Knjizi žalosti.

Turković su u Lancaster House dočekali ministrica za razvoj u Vladi Velike Britanije Vicky Ford i državni ministar za Europu Leo Docherty te bivši veleposlanik Velike Britanije Matthew Rycroft.

Turković će sutra predvoditi izaslanstvo BiH na sahrani Kraljice Elizabete II u prisustvu velikog broja svjetskih državnika i funkcionara. Pozivnice za sahranu kraljice Elizabete nisu poslane na adrese u tri zemlje: Rusije, Bjelorusije i Mjanmara, dok će Iran biti prisutan samo na razini veleposlanika.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:46