StoryEditor
sarajevski aerodrom

Turković dočekala von der Leyen: "EU je naš ključni partner"

Piše desk  /  28.10.2022., 10:46h

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen stigla je u službeni posjet BiH. Na Sarajevskom aerodromu ju je dočekala Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH, koja je istaknula da je ovo vrlo važan službeni posjet.

“Europska unija je nas ključni partner. Građani i država očekuju dodatni napredak kroz kandidatski status za BiH i doprinos stabilizaciji i napretku“, rekla je Turković.

Kako je priopćeno iz Izaslanstva EU, posjet se odvija u kontekstu nedavne preporuke Europske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji.

Von der Leyen će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, obratit će se političkim predstavnicima u BiH, predstavnicima civilnog društva, oblasti kulture i poslovne zajednice i svečano otvoriti tunel Ivan na Koridoru Vc.

Europska unija je uložila 23,3 milijuna eura bespovratnih sredstava za dionicu Tarčin-Ivan i za tunel Ivan, što je dio od ukupne grant podrške EU za Koridor Vc u iznosu od 542 milijuna eura.

Von der Leyen je jutros kasnila na Sarajevski aerodrom zbog magle. Let iz Tirane je bio planiran u 9 sati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:32