StoryEditor

Turist u čudu: Iz Belgije došao na Hvar, nakon 3 dana mu ukinuli izolaciju

Piše D  /  13.05.2020., 10:05h

Kako navodi novinar Paul Bradbury sa portala Total Croatia, Didera poznaje jako dugo, njegova obitelj je počela dolaziti na Hvar prije pedeset godina i Didier osim što je vrlo odgovoran Belgijanac, na Hvaru ima možda najljepše mjesto za samoizolaciju, a to je njegov kompleks Castaway u usamljenijem dijelu južnog Hvara.

Na Hvar je stigao 8. svibnja i odmah se samoizolirao na svoje imanje. Efikasna hvarska policija došla ga je posjetiti odmah sljedeći dan kako bi provjerili drži li se Didier mjera. To je dakle bilo prije pet dana, a već danas ga je Bradbury sreo u Jelsi na glavnom trgu, dok je Didier išao u banku.

Iznenađen, jer zna da mora u samoizolaciji biti još devet dana, upitao je što se događa, na što mu je Didier rekao da je večer ranije, u 19.29 dobio SMS poruku iz MUP-a u kojoj piše da više ne mora biti u samoizolaciji.

Ovo je poruka koju je objavio Total Croatia:

Poruka je vjerojatno došla nakon što je Stožer civilne zaštite ovih dana objavio da će turisti moći dolaziti u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije, no Didier je došao prije tih promjena i to iz države koja ima jednu od najvećih stopa smrtnosti od korona virusa u svijetu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:10