StoryEditor

Tuga zbog nesreće na Korčuli: "U utorak mu bio rođendan. U srijedu je poginuo"

Piše D  /  15.11.2018., 07:11h

Ona je u kritičnom stanju prevezena helikopterom u splitsku bolnicu.

Nesreća se dogodila na cesti Vela Luka - Blato u blizini Blata, a kako su Indexu kazali iz policije, automobil dubrovačkih registarskih oznaka sletio je s ceste. Njime je upravljao 31-godišnjak, 26-godišnjak je bio na suvozačevom mjestu, a djevojka je sjedila iza.

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački vjesnik, 26-godišnjeg suvozača koji je od siline udarca izletio kroz prednje staklo, policija je tražila nekoliko sati. Jačina udarca odbacila ga je čak 50 metara od mjesta nesreće, a policija ga je pronašla tek u jutarnjim satima.

Sumještani kažu kako su stradali mladići bili omiljeni u društvu. 

Franjin prijatelj rekao je da je Franjo samo dan prije nesreće proslavio rođendan.

"Franjo je pomorac. Ima suprugu i dvoje male djece. U utorak mu je bio rođendan, a u srijedu u jutarnjim satima je poginuo. Nemam riječi", rekao je njegov prijatelj za 24 sata. 

Ovo je druga prometna nesreća koja je u dva mjeseca Korčulu zavila u crno. Blaćani su se nedavno oprostili od 21-godišnjaka koji je smrtno stradao u nesreći s traktorom.

Policija dovršila očevid 

Policija je danas dovršila očevid i utvrdila da je do nesreće došlo kada je 31-godišnjak upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se iz pravca Vele Luke u pravcu Blata. Dolaskom do raskrižja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, udario u betonski zid uz rub kolnika, a nakon toga i u kameni suhozid te se u prevrtanju zaustavio na ograđenoj zemljanoj površini.

Mercedes u kojemu su stradali smrskan je. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:15