Article_Top_970x250

Tuga u Hrvatskoj: U dječjem domu preminula dvomjesečna beba

crna kronika

Tuga u Hrvatskoj: U dječjem domu preminula dvomjesečna beba

tra 06, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Beba, stara ni dva mjeseca, preminula je u nedjelju na sam Uskrs, u domu Klasje u Osijeku. PU osječko-baranjska potvrdila nam je tu informaciju.

PU osječko baranjska potvrdila je da je dojavu o smrti djeteta u Domu Klasje dobila 4. travnja oko 16:30.

Obdukcija djeteta napravljena je danas u poslijepodnevnim satima, a rezultati ukazuju, kako doznajemo, na sumnju da je dijete umrlo od upale pluća.

Centar za socijalnu skrb iz Osijeka u veljači je dijete oduzelo roditeljima i predalo ga na skrb u dom, piše Jutarnji list.

Dijete je rođeno prerano, a nakon što je mjesec dana bilo u osječkoj bolnici, prebačeno je u dom. Majka je navodno imala dijabetes, a Centar je odlučio da se dijete izdvoji jer majka navodno nije uredno vodila terapiju, a izašla je iz bolnice na vlastitu odgovornost što roditelji objašnjavaju brigom o još šestero djece koje imaju.

Cijela obitelj već nekoliko godina živi zajedno, a prije su im povremeno oduzimali neko od djece. Navodno su dijete u domu posjećivali i dan prije smrti upozoravali da dijete hropće.

Ravnateljica doma rekla je da su svi u šoku zbog smrti djeteta te da je ono imalo svu moguću skrb.

"Redovito je vođeno na preglede i hranjeno" , rekla je ravnateljica za Jutarnji list dodala da dijete nije imalo respiratornih problema ni temperaturu.

Kako doznajemo, dijete je imalo više teških dijagnoza. 

Dnevnik.ba

Tagovi: