StoryEditor

Tuga u Gradiški: Pokopani stradali mladići, samo se čuje plač

Piše D  /  07.12.2019., 05:12h

Na Tehničkoj školi zastave su spuštene na pola koplja, a na vratima su dvije smrtovnice, piše srpskainfo.com. 

Miloševi i Davorovi školski prijatelji danas su u crnoj odjeći raspoređeni na dva groblja, u Brestovčini gdje je u 13 sati pokopan Davor Mijatović i u Bok Jankovcu, prigradskom naselju gdje je sat kasnije na vječni počinak ispraćen Miloš Švraka.

Njihovi vršnjaci su u nepreglednim kolonama koje su se slile u ova dva naselja. Nitko gotovo ništa ne govori, samo se na daleko čuje plač. Gradiška je danas u suzama i bolu jer, kako je kazalo nekoliko mještana ispred ploče sa smrtovnicama, grad na Savi još od rata nije pogodila tako velika tragedija.

– To su djeca na početku života. Najteže je njihovim roditeljima, braći, sestrama, obitelji, ali je tuga pogodila srca svih stanovnika gradiškog kraja. Nama stalno strada mladost, loše vijesti prestižu jedna drugu. Nešto se mora učiniti da to prestane jer zajedno s mladima koji stradaju, život se gasi i za ostale. Priča se o crnim točkama, to treba urediti što prije – kazalo je za Srpskainfo nekoliko stanovnika Gradiške za vreme pokopa Davora Mijatovića u Brestovčini.

U prometnoj nesreći, gdje su poginula dvojica maturanata, ozlijeđena su još dva učenika iste škole. To su Miroslav Kozomora i Marko Stević. Svi zajedno vraćali su se s treninga košarke u dvorani Osnovne škole u Vrbaškoj.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:49