StoryEditor

Tufekčić: Zatečen sam izjavom Bradare, čvrsto stojimo iza zahtjeva za sazivanjem sjednice

Piše D  /  20.09.2018., 06:09h

Ukoliko predsjedavajuća Doma naroda FBiH Lidija Bradara do 21. rujna, na zahtjev Kluba Bošnjaka, ne sazove sjednicu na čijem dnevnom redu je zakon o izbornim jedinicama i mandatima u Parlamentu FBiH, to će uraditi dopredsjedavajući Jasenko Tufekčić.

"Ako predsjedavajuća ne ispoštuje proceduru, ja ću, kao dopredsjedavajući, narednog dana zakazati sjednicu", potvrdio je Tufekčić za Vijesti.ba.

U razgovoru za ovajportal, on je demantirao izjavu predsjedavajuće Bradare da je od nje tražio da zanemari zahtjev Kluba Bošnjaka za sazivanjem sjednice.

"Zatečen sam tom izjavom. Kada smo govorili o zanemarivanju zahtjeva, govorili smo o zahtjevu koji je ranije bio upućen, nakon čega je predsjedavajuća Doma naroda zakazala sjednicu, ali se na njoj nisu pojavili izaslanici Kluba Bošnjaka iz dobro poznatih razloga. Danas govorimo o novom, legitimnom zahtjevu Kluba Bošnjaka koji je podnesen prije desetak dana", kazao je Tufekčić, te dodao da nema pravo kao pojedinac tražiti zanemarivanje zahtjeva, jer je riječ o zahtjevu Kluba Bošnjaka.

On je potvrdio da je danas komunicirao s predsjedavajućom Bradarom i da joj je potvrdio da Klub Bošnjaka stoji iza novog zahtjeva za sazivanje sjednice.

"Ona je očekivala da zbog predizborne kampanje ne bude povlačenja zahtjeva s naše strane. Rekao sam joj da to ne dolazi u obzir, te da ćemo najvjerojatnije sutra dogovoriti zakazivanje točnog termina sjednice", naveo je dopredsjedavajući federalnog Doma naroda.

Mišljenja je da bi eventualni pokušaj predsjedavajuće Bradare da izbjegne zakazivanje sjednice bilo stavljanje priče o zakonu o izbornim jedinicama u kontekst vitalnog nacionalnog interesa.

"Više puta sam isticao da ću kroz Zakonodavno-pravnu komisiju dokazati da uopće nema povrede vitalnog nacionalnog interesa i da se ovakav zakon može usvojiti", dodao je Tufekčić.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:22