Article_Top_970x250

Tufekčić: Nema zakona dok Bošnjaci Livna imaju status oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne

Sjednica parlamentarne Komisije

Tufekčić: Nema zakona dok Bošnjaci Livna imaju status oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne

kol 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Braniteljima sam više puta rekao da sam dio te ekipe. Svatko onaj tko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri - vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja – poručio je Tufekčić.

Sjednica parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja održana je danas u Mostaru, a prema riječima predsjednika te komisije Jasenka Tufekčića, na sjednici su članovi ponovno „dali prolaz osnovnom tekstu zakona predloženog od Vlade FBiH, a koji je usvojen u oba doma Parlamenta FBiH.

- Komisija je, također, dala prolaz amandmanima koji su usvojeni u Zastupničkom domu, a Vlada ih prihvatila kao svoje i samim tim postali su sastavni dio teksta Zakona. Dali smo prolaz, kao i na prvoj sjednici, amandmanima koje nije prihvatila Vlada, a koji su usvojeni u Zastupničkom domu i u Domu naroda – pojasnio je Tufekčić, dodavši kako će se sutra svim članovima Komisije poslati i pismeno ono što je danas usuglašeno, prenosi Fena.

Najavio je kako će Komisija za usuglašavanje idući tjedan održati sastanak s premijerom i dva dopremijera i rukovodstvom za zakazivanje sjednica te sa predsjednikom Federacije BiH i dopredsjednicima.

- Braniteljima sam više puta rekao da sam dio te ekipe. Svatko onaj tko misli da me pokušava ultimatumima i rokovima pomjeriti da se nešto uradi za dan, dva tri - vara se. Doći ćemo do najkvalitetnijeg rješenja – poručio je Tufekčić.

Dodao je kako neće biti zakona i dok Bošnjaci Livna ne budu dobili status razvojačenih branitelja, a ne da i dalje imaju status, kako je naveo, oružanih pobunjenika protiv Herceg Bosne.

Sjednica parlamentarne Komisije za usuglašavanje teksta Zakona o pravima razvojačenih branitelja trebala je početi u 14 sati, ali je počela sa zakašnjenjem. U međuvremenu su se ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru, gdje je održana sjednica, skupilo više desetaka razvojačenih branitelja koji su iskazivali nezadovoljstvo što je sjednica premještena u Mostaru te su blokirali glavni ulaz u zgradu.

Razvojačeni branitelji pokušali su i nasilno ući u zgradu, ali ih je u tome spriječila policija.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250