StoryEditor
miroslav blažević:

"Tuđman mi je rekao da dam sina u vojsku. Ja sam patriot, ali ne toliki da dam sina da pogine..."

Piše desk  /  29.06.2022., 08:26h

“Uvijek sam ga slušao, ali kad mi je rekao ‘Moja dva unuka su u vojsci, treba ići i tvoj sin’, rekao sam mu ‘Nikad!..."

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević rado je viđen gost u raznim medijima, a kako se nažalost tumor vratio Ćiro otkriva tu i tamo neke tajne koje je prije čuvao za sebe.

U filmu Sabahudina Topalbećirevića “Nikad ispričana priča” o životu Miroslava Blaževića, zanimljiv je jedan segment koji je ostalo pomalo neprimijećen.

Odnos Tuđmana i Blaževića je po samom kazivanju Ćire bio specifičan, Blažević je, kako uvijek ističe, jako volio prvog hrvatskog predsjednika, ali jednom je odbio napraviti ono što mu je Franjo predložio.

“Uvijek sam ga slušao, ali kad mi je rekao ‘Moja dva unuka su u vojsci, treba ići i tvoj sin’, rekao sam mu ‘Nikad! Evo novac za oružje, ali sina ne dam”, otkrio je Ćiro u dokumentarnom filmu i nadodao:

“Tada mi je rekao ‘Znači, i ti pripadaš ljudima gdje sirotinja daje sinove, a bogati volove’. Tako je, istina je, ali moje iskustvo s braćom kako se grle i ljube nakon pet godina rata i majke kako plače za svojom djecom… Ja sam patriot, ali ne toliko da dam sina da pogine”, ispričao je Blažević.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:03