StoryEditor

Tuđman: Mektićeve optužbe – antihrvatska histerija

Piše D  /  14.03.2019., 04:03h

Miroslav Tuđman, koji je dio događaja "Europski ustav za BiH" u Neumu, za N1 je komentirao navode o umiješanosti diplomata iz Hrvatske u vrbovanju selefija zbog prenošenja oružja u BiH. HDZ-ov član saborskog Odjela za obranu Hrvatske je poručio da je to djelo antihrvatske histerije.

"Ova besmislica, dezinformacija koja je puštena u javnost trebala je neutralizirati važnost ovoga skupa", kazao je.

On je naveo nekoliko čimbenika koji tu priču čine, kako je kazao, besmislenom.

"S jedne strane činjenica jeste da je u odnosu na sve druge europske zemlje, broj onih koji su se išli boriti za džihad, odnosno islam, iz BiH je najveća ta brojka. S druge strane, govori to ministar u čijoj nadležnosti nisu službe, plasira nešto što ne može tvrditi da je zasnovano na njegovim spoznajama. Treće, onaj tko imalo ima racionalnoga odnosa i spoznaja kako funkcioniraju države, s kim rade hrvatske službe, koje su umrežene sa sigurnosnim mehanizmima EU - može se vidjeti da takva jedna dezinformacija neće biti prihvaćena od hrvatskih partnera iz zemalja EU", kazao je Tuđman i dodao:

"Antihvatska histerija škodi onima koji su plasirali tu informaciju."

Da li bi trebalo pokrenuti istragu -t ko stoji iza svega, Tuđman je kazao: "To je problem BiH. Hrvatska nema taj problem".

Podsjećamo, portal Žurnal sinoć je objavio da su obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojskog kantona.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:58