StoryEditor

Trumpov pravni tim: Uhvatili smo ih. Bidenova pobjeda nije pobjeda, nego prevara

Piše D  /  19.11.2020., 09:11h

Aktualni američki predsjednik Donald Trump najavio je ranije danas, kako kaže, važnu konferenciju za medije u 18 sati po našem vremenu.

"Danas važna presica odvjetnika na vrlo jasnom i održivom putu do pobjede. Stvari vrlo lijepo dolaze na svoje mjesto", napisao je na Twitteru.

Nešto ranije tvitao je kako je pokraden na predsjedničkim izborima u Detroitu, a njegov tim je nedugo potom podnio tužbu u toj državi.

Na konferenciji za medije koju je najavio govorit će njegovi odvjetnici.

 

Trumpov odvjetnik: Izbori su pokradeni, imali su plan

Pressica je kasnila 10-ak minuta, a prvi je na govornicu izašao Rudy Giuliani, bivši gradonačelnik New Yorka i Trumpov odvjetnik.

Giuliani je rekao kako će na konferenciji za medije predstaviti dokaze da su Trumpu izbori ukradeni, prenosi Index.

"U izbornoj noći predsjednik je u Pennsylvaniji vodio, a na kraju je izgubio. To je gotovo statistički nemoguće pa smo počeli s istragom. Brzo se pokazalo da je uzorak isti u više država. Gotovo isti uzorak o prevari glasača", rekao je.

Fokusirali su se na velike gradove, kaže Giuliani, u kojima su, po njemu prevare izbora glasača česte.

"Jedino bi me iznenadilo da Philadelphija nije varala, jer varaju već 60 godina. Detroit isto. Sve su to demokratski gradovi. Kontorliraju izbore, policiju, a imaju i suce prijatelje koji daju iracionalne presude", kaže.

Giuliani je rekao i kako Bidenova pobjeda nije pobjeda nego prevara.

"Prevari su posebno podložni glasovi koji stižu poštom", kaže.

 

"Uhvatili smo ih"

Giuliani potom priča kako su Demokrati imali dobar plan, ali kako su ih Republikanci uhvatili. "Sve zemlje, pa i Tanzanija, mjesta kakva vam ne bi pala na pamet, imaju odličan sustav za slanje glasova poštom", kaže i potom opisuje kako se šalju glasovi.

Kaže kako u SAD-u promatrači nisu mogli gledati otvaranje glasova iz koverti te kako su mogli glasati Mickey Mouse, ista osoba tri puta, mrtva osoba ili nitko. Stoga, kaže, prebrojavanje u Georgiji neće dati nikakav rezultat jer će se opet brojati nevažeći glasovi.

U Pennsylvaniji je, kaže, preko 6000 nevažećih listića.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:57