Article_Top_970x250

Trumpov odvjetnik Giuliani suočen s tužbom teškom 1.3 milijarde dolara

optužba za klevetu

Trumpov odvjetnik Giuliani suočen s tužbom teškom 1.3 milijarde dolara

sij 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Američka tvrtka koja proizvodi i održava sustave za elektroničko glasovanje, podnijela je tužbu tešku 1.3 milijarde dolara protiv odvjetnika bivšeg predsjednika Donalda Trumpa Rudyja Giulianija, optužujući ga za klevetu širenjem glasina o masovnoj prevari na predsjedničkim izborima.

Kako pokazuju sudski dokumenti objavljeni u ponedjeljak, kompanija iz Denvera Dominion Voting Systems Inc. ranije je tužila odvjetnika Trumpove kampanje Sidneya Powella, također radi širenja teorija zavjere o izborima na kojima je Trump izgubio od Joea Bidena, prenosi Hina.

Zaposlenik Dominiona Eric Coomer istu je tužbu podnio protiv cijele Trumpove kampanje, tvrdeći da se morao skrivati zbog prijetnji smrću koje su mu upućivali Trumpovi pristaše.

Giuliani i njegov odvjetnik Robert Costello nisu odmah odgovorili na zahtjev za komentarom.

Giuliani je dosad čvrsto stajao iz svojih tvrdnji o izborima i u radijskoj emisiji prošloga tjedna rekao da ga napadaju zbog toga što "koristi svoje pravo na slobodu govora i obranu svoga klijenta".

Trump i njegovi saveznici dva su mjeseca osporavali rezultate izbora i bez ikakvih dokaza tvrdili da se radi o masovnoj prevari, prije nego što su njegovi sljedbenici provalili u zgradu Kongresa 6. siječnja.

Dnevnik.ba

Tagovi: