Article_Top_970x250

Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije

OSTAJE PRI SVOME

Trump želi da se američke snage vrate iz Sirije što prije

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji duže vremena.

"Američka misija nije se promijenila - predsjednik je bio jasan da želi da se američke snage vrate što je prije moguće", rekla je Sarah Sanders u priopćenju. 

"Odlučni smo potpuno poraziti ISIL i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom", rekla je Sanders.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u nedjelju da je uvjerio američkog kolegu Donalda Trumpa, koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži. U telefonskom razgovoru uoči napada u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije.

"Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je Macron. Naglasio je i da je uvjerio Trumpa da ograniči subotnje napade na postrojenja za kemijsko oružje.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250